Sunday, May 22, 2011

laughter is the best medicine (tapi berpada -pada le)

Kepada semua pembaca blog saya mohon maaf, beberapa bulan ni ada urusan yang sangat memerlukan komitmen tinggi, tapi atas dasar seorang blogger yang mempunyai sifat ingin menyumbang kepada komuniti, i decided to write again. (actually baru free sekarang ni).

As kita semua tau kebelakangan ni banyak isu baik dari segi ekonomi dan pelbagai lagi sedang kita semua lalui. Banyak isu orang stress dan pening mengahadapi kesan kenaikan harga barang dek penangan globalisasi. Saya faham , tapi bak kata sesetengah orang " laughter is the best medicine". jadi baru baru ni fenomena cerita cerita yang berunsurkan lawak dan komedi memang mendapat sambutan.

Saya dapati fenomena raja lawak telah disambung ke maharaja lawak. Memang hebat penangan maharaja lawak ni sampai ramai orang langgan pakej mustika astro semata mata nak tgk maharaja lawak. Setiap kali maharaja lawak berkumandang di astro pada hari jumaat baik yang di rumah atau di restoran ke semua tergelak tgk maharaja lawak. Saya ada peserta favourite di maharaja lawak ialah jozan. Ok le dia duaorang ni buat lawak, kira lawak le. Nabil pun ok juga dan yang lain lain tu jambu, sepah dan lain lain pun ok jugak.

Tengok le sambutan penonton pada filem "Kongsi" meletup letup dah lebih rm 7 juta dah. Sebenarnya saya timbulkan isu ni sebenarnya lebih kepada utk memberitahu memang gelak ni dapat mengurangkan masalah stress kita. Sebab kalau nak dikira masalah kat kita ni berlambak lambak masalh tak pernah habis. Masalah kerja, masalah hutang, masalah keluarga macam macam masalah lagi.

So nasihat saya tgk le cerita berunsur komedi utk kurangkan tekanan, lagi pun kalau kita terlalu emosional pun tak elok juga takut orang malas nak kawan dgn kita. Tapi berpada pada le gelak , bukan apa takut sampai hati jadi hitam pulak asyik nak enjoy. Nak buat lawak tgk tempat dan orang le.

Jadi pada saya saya tah salahkan selera orang kita sekarang lebih suka tgk cerita lawak dan santai. Tapi saya doakan juga filem Nur Kasih yang pernah jadi fenomena drama tv dulu turut dapat sambutan.

So lepas ni saya akan aktif lagi untuk berkarya . Jadi salam, adios dan nyeh nyeh nyeh

1 comments:

Пётр Ларионов said...

Тут- анкеты индивидуалок Москвы
Не против составить компанию отдыхающему мужчине в сауне, офисе или гостинице. Если квартира в вашем распоряжении - я также в вашем распоряжении. Жду вашего звонка.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...